top of page

Адаптація тварини після притулку чи перетримки

Поради, як допомогти хвостику звикнути до нових умов


Ми з радістю спостерігаємо зміну ставлення суспільства до тварин у притулках та готовність взяти такого хвостика в сімʼю.


Але не слід забувати, що більшість тварин у притулках – дорослі, зі сформованим характером та звичками. Спершу вони можуть вас боятися і не довіряти, а також проявляти тривожність чи навіть агресію до інших тварин. Налаштуйтеся сприйняти їх такими, якими вони є, та дати їм час і підтримку.



Наша команда зібрала поради, які допоможуть адаптувати чотирилапих до нових умов.


Памʼятайте: рішення взяти хвостика з притулку має бути зваженим та свідомим. Ви повинні бути впевнені в своїх намірах, адже повернення до притулку може стати надто важкою травмою для тварини.


1. Підготуйте затишне місце в домі, де хвостик зможе відпочивати та гратися. Таким чином, маючи власний простір, він буде почуватися спокійно та у безпеці;


2. Визначте, який корм підходить тваринці й підготуйте його в достатній кількості. Якщо ви не знаєте, чим годувати, краще порадитися з працівниками притулку або ветеринаром.


3. Будьте терплячими до улюбленця під час адаптації. Тварина має познайомитися з новими членами сім'ї та територією у комфортному для неї темпі.


Якщо в сім'ї є діти, їх контакт з твариною повинен бути виключно під наглядом дорослих.


4. Не кричіть на тварину і не змушуйте силою щось робити.


5. Не ігноруйте агресивну чи "дивну" поведінку хвостика. Можливо, в минулому він зазнав поганого ставлення, і цей травматичний досвід провокує таку поведінку. За необхідності звертайтеся до зоопсихолога.


6. Приділяйте достатньо часу хвостику: грайте, обіймайте, заохочуйте смаколиками за будь-які "правильні" дії.


Наприклад, виконання команд, слухняність під час прогулянки тощо. Це прискорить процес вашого зближення та формування довіри.


7. Соціалізуйте свого улюбленця. Знайомте його з іншими тваринами під час прогулянок. Дозволяйте пізнавати світ та займайтеся дресируванням. Такі дії є невідʼємною частиною щасливого життя хвостика.

Comments


bottom of page